Nieuws

Wonen in het Bijbelhuis? Een thuis voor Aron en Darcy

By 7 december 2023 No Comments

Sinds september 2023 telt het Bijbelhuis twee vaste inwoners. Voor Aron (22) is het een oude vertrouwde plek, voor Darcy (24) is het een recentere ontdekking, maar sinds kort is het een warme thuis voor beide studenten. Terwijl Aron al lange tijd een soort tweede thuis heeft gevonden in deze omgeving, heeft Darcy de charmes van het Bijbelhuis in 2019 leren kennen door middel van een sportieve ontdekkingstocht.

Hoewel Aron en Darcy onder hetzelfde dak wonen, delen ze niet altijd dezelfde eettafel. Toch zijn ze attent naar elkaar toe, waarbij ze ervoor zorgen dat wanneer één van hen iets te eten haalt, ze ook iets meebrengen voor de ander.

Hun drukke agenda’s maken het vaak lastig om elkaar gedurende de dag te zien. Ondanks deze beperkte ontmoetingen koesteren ze de tijd die ze samen doorbrengen in hun gedeelde huis. Darcy omschrijft Aron als een rustig, zelfstandig persoon en iemand met een overvolle agenda. Aan de andere kant ziet Aron Darcy als iemand die veel slaapt, rustig van aard is en gastvrijheid hoog in het vaandel draagt. Samen ‘chillen’ is een activiteit waar Aron enorm van geniet in het gezelschap van Darcy.

Uitnodiging van Aron aan iedereen die hier is opgegroeid: De deur blijft open!

Aron wil iedereen die met het Bijbelhuis is opgegroeid en niet vaak meer langskomt een geruststelling bieden: “De deur staat altijd open, net zoals vroeger. Ondanks dat Bijbelhuis nu al 50 jaar bestaat en er wellicht nieuwe gezichten rondlopen, blijft de essentie dezelfde. Gastvrijheid staat hier hoog in het vaandel. Twee jaar afwezigheid betekent niet dat je niet meer welkom bent. Iedereen is hier altijd welkom.”

Uitnodiging van Darcy aan nieuwkomers: Een plaats van verbinding

Darcy nodigt nieuwkomers uit om binnen te komen en de sfeer te proeven: “Kom binnen, probeer te zien hoe het hier gaat. Het Bijbelhuis organiseert diverse activiteiten, zoals voetbal en verdiepingsavonden, maar dit zijn geplande momenten. Men vergeet weleens dat het Bijbelhuis op zichzelf een familie vormt.”

Leave a Reply